fredag 25 december 2015

God fortsättning på julen gött folk!
Vi firade julafton i salen igår. Du milde vilken stämning det var att samlas där. Vårt salsbord är fyra meter långt så det finns gott om plats. Bordet är ursprungligen från en skola och är ett bockbord som väger som synden.

Peiks och mina föräldrar var här och firade med oss. Min mamma tyckte att det liknade en sådan där "Carl Larsson jul" med alla levande ljus och och eld i kakelugnen. Visst måste jag hålla med henne.
Jag tror att vi aldrig har haft en sådan fin julgran som vi har i år. Den var en "julblomma" från vår granne. Så fin är den med massor av kottar. Det var nästan lite synd att pynta den, den var ju så fin naturlig. Fast självklart måste barnen få ha det nöjet att de får pynta den. Mest har vi halm dekorationer och annat naturligt pynt så den blev nog mycket bra ändå.
Nu har vi tänkt att vi skall hålla vår sal varm hela vintern. Tidigare år har vi mest använt den på sommaren och på julen. Däremellan har den fått stå kall och oanvänd på vintern. Så gjorde man ofta förr i tiden också. Då som nu handlade de enbart om ekonomi. Det vill säga, man hade inte råd att värma upp hela huset vintertid. Orsaken till att vi nu tänker lite annorlunda är att då den häftiga nyrenässans kakelugnen blir ordentligt varm så värmer den upp både salen och vårt sovrum. Kanske det ändå är oekonomiskt tänkt att inte använda den eldstad som kanske är mest effektiv? Så nu i år gör vi en test.Inga kommentarer: