onsdag 6 april 2016

"Lite Pippi Långstrump" i varje rum???Nu får det räcka med sorg och bekymmer! Visst har det varit en hel del tråkigheter men våren är på antågande och dags att rycka upp sig. Vi har en veranda som inte är den där gammaldags romantiska typen som vi helst skulle önska oss men ibland får man göra det bästa av det man har. I varje fall tills vi får råd att bygga om lite.


Verandan är antagligen byggd någon gång på 1960 talet och passar stilmässigt inte riktigt ihop med huset. Jag brukar ändå pynta upp den till våren och varje år får den lite olika interiör. I verandan experimenterar jag vilt!  I år går det nästan genomgående i grått. Jag har skojat med Peik då jag har svept runt med penseln och uttryck mig på följande sätt "lets go grey all the way"!   


För någon vecka sedan hade en av våra barn en kompis på besök. Då pappan kom efter tösen sin så gick vi på en liten guidad tur genom huset. Hans spontana uttryck var "det är lite Pippi Långstrump" i varje rum! Jag tyckte det var riktigt underhållande sagt  och tyckte inte det mista illa om kommentaren. Perfekta stilrena ytor är inget för oss. Här är det lite stökigt och bökigt men spännande och innehållsrikt!

Här kommer ett  bild potpurri med lite "Pippi" stämpel från två rum... fortsättning följer..

Kalle och Lotta har insikt och vi utsikt..Undervisningsmaterial i hallenVerandan i industri-lant stil i år

Grått grått grått..

Hemgjord anslagstavla med nostalgi

Grått grått grått..

Lampa i retrostil

Framtida lappa och laga projekt

Peiks farfar på väggen i hallen

Huller om buller på skänken i hallen

2 kommentarer:

inger blomqvist sa...

😄

tony.degerman@aland.net sa...

Hej Karina! Du har nog ett härligt hem och en härlig livsstil!! Hälsa Peik från Tony som bor på Åland och jobbade på Västankvarn för länge sen.. !!