fredag 6 februari 2015

Vår i luften!

Höns och tuppar på språng


Oj vilken härlig dag i dag! Jag har varit ledig och barnen har varit hemma med mig. Vilken härlig känsla då solen börjar värma. Ja och sedan det som är ännu bättre, det där ljuset! Det där speciella nordiska ljuset som återkommer på våren. Det är som om hela världen plötsligt vaknar ur en vinter dvala.

 
Dripp dropp..


Då det droppar från taket och solen börjar värma, då känner jag att jag lever igen. Våren är min årstid! Jag tog mitt eftermiddags kaffe uppe på tröskeln till Villa Hyacint. Jag kunde konstatera att det är en mycket varm plats som det huset står på. Det är bra för huset också. Inget hus mår bra av att stå i en fuktig grop. Villa Hyacint står högt uppe på berget och det både syns och känns.


Villa Hyacint


Jag och barnen var alla lediga i dag. Vi gick i väg till postlådan i solskenet och oj vad vi njöt. Med oss hade vi ett stycke häst och ett stycke åsna. Åsnan Molly fick springa fritt vilket fungerade utmärkt väl. Hon håller sig troget vid sin kompis Barna blesis sida. Hon är lite rädd av sig så hon håller sig gärna med gänget. Det känns antagligen tryggast så tycks hon tänka.


En nyfiken fjordhäst doftar på våren


Barna blesi har varit terapiridnings häst och har ett lynne som är fantastiskt. Han är 31 år gammal och är i rätt bra kondition för sin ålder. Lite späd har han blivit men han är frisk och kry. Åsnan Molly är 14 år gammal och kommer ursprungligen från Danmark. Nu har jag ju inte riktigt koll på hurudana vintrarna är i Danmark, men antagligen är de inte så snörika som här. Molly gillar inte snö nämligen. Hon är uppenbart irriterad då det snöar. Om hon får välja så står hon helst inne i stallet då det snöar.


Teamet Molly och Barna blesi


I dag tyckte även Molly att det var helt trevligt att vara ute. Hon är fantastiskt skicklig på att hitta de varmaste platserna att sola sig på. Då man går ut och gå med både häst och åsna så blir det ju som ett litet äventyr för barnen som då gärna följer med. Glada och nöjda följde de med hela vägen.


Barna blesi väntar snällt på lillmatte Wilma


Hoppas att det blir många sådan här dagar på rad nu! För jag längtar nästan ihjäl mig efter våren. En sådan här dag känner man glädje över att få bo på landet med vackra vyer vart man än ser. Jag och sen den där frihetskänslan då man går i väg med nära och kära utan att behöva stressa. Då det får ta lite tid..


Bosse väljer alltid lite sin egen väg

2 kommentarer:

Camilla sa...

Vilken tur att ni var hemma och fick njuta av den fina dagen!Jag var inne och undervisade hela dagen, vågade knappt kasta en blick ut genom fönstret, man såg ju SOLEN!Vacker solnedgång och dimma ännu när jag körde hemåt, väl hemma var det mörkt. Hoppas på morgondagen...
Härliga bilder på djur och barn - förmedlar fin stämning.

Karina sa...

Ja Camilla man blir på något vis lyrisk att se solen..de är ju inte alla dagar..