måndag 7 juli 2014

Höskörd Då var det dags igen, hö arbetet på gång. I fjol blev skörden mycket liten, ändå räckte det till och blev över. I år ger det tydligen större mängd och det är ju bra. Dessutom är kvalitén bra.

 Vi har ingen egen åkermark, tyvärr, utan vi arrenderar. Framtidsdrömmen är att få lite mera egen mark men för tillfället får man vara nöjd på det här sättet. Möjligtvis söker vi ett större ställe efter något år, men inget är skrivet i sten.

Tre stycket trotjänare, min pappa, svärfar och vårt "lyxåk Unimoggen "

 Vi, min man och jag är inte rika. Vi har inga dyra fina maskiner. Vår traktor är från 1962 och balmaskinen är av årsmodell 1973. Lastbilen på bilden ovan är årsmodell 1970.

 Det är inte så enkelt då man bara har gamla prylar, de är slitna och går hastigt sönder. Så det är ju att kämppa lite varje år. Men då vi väljer att ändå göra det så är det väl för att vi faktisk vill det och tycker att det är roligt fast man efter en sådan här dag är sååå trött!
Hästarna på bete

 Då man ser hästarna lugnt gå och beta på andra sidan staketet blir man påmind om hur det var förr...då fick inga hästar vila den här tiden. Då fick de jobba mer än någon annan  på hö åkern! Då fanns inga maskiner, allt gjordes för hand. Det ger en nog en tankeställare!Vy från ett lastbilsflak

Vi har en bal maskin som gör små balar, det är inte många som använder en sådan mera. Vi är ändå väldigt förtjusta i våra småbalar och har inga ambitioner skaffa en som balar stora balar. Största problemet är med små balar är att det är massor av arbete med att få dem från åkern. De ska lastas och lyftas i det oändliga. Nu är vi i varje fall en bit på väg och det känns bra!

Inga kommentarer: