tisdag 23 september 2014

Brrr...

Gurkor och squash


Det är rejält kyligt i luften i dag. Nog känns det tydligt att vi går mot mörkare och kallare tider. Det som ändå är rätt fint på hösten är ju alla färger. En vacker dag som den här är också ljuset på något vis speciellt. Därför lockas jag till att fotografera. Jag tog några bilder av en del av vår skörd. Den är inte stor i år.



Halloween pumpor


Halloween pumporna som vi brukar drunkna i blev både små och få. De hann inte med eftersom det var för torrt under deras viktigaste växtperiod. Det är i varje fall min teori. Gurkor och squash kom det rätt så mycket av. Potatisen blev tyvärr inte omskött på så vis den borde har.Vi har fått kassera en stor del på grund av att de är gröna.De blev aldrig myllade ordentligt. All odling led lite i år faktiskt.  Det fanns helt enkelt inte tid den här våren, det på grund av husbygget Villa Hyacint. Hela våren gick åt till tak bygget på villan.




Solrosor som självsår sig över hela gården


Solrosor blommar lite här och där på vår gård. Vi har aldrig sått dem. Jag matar småfåglarna på vintern med solrosfrön och där fröna tappas där växer de upp. Några har blivit rejält stora i år. Där kommer en stor del frön som jag matar fåglarna med nästa vinter. Naturens kretslopp! Sånt gillar jag. Hönsen och kaninerna äter också gärna solrosfrön, ja till och med hästarna också. Självklart bjuder jag alla!



...nån enstaka blomma kvar..


Solros i mindre format

Ett av våra odlingsland som mycket domineras av storbladigt. Solrosor, squash och pumpor.


Jag har plockat fram tofflor som jag nålbundit. Då man bor i ett gammalt hus är golven alltid kalla. Så här bjuds alla som hälsar på tofflor, för utan dem fryser man så är det bara. Jag har valkat tofflorna det får dem extra täta. De är alla lite olika modeller. Jag har testat mig fram med olika tekniker. Det kan man ju unna sig att göra då man enbart tillverkat åt sig själv och sina egna.



Nålbundna tofflor

Inga kommentarer: