torsdag 25 september 2014

Dagens ägg!

Dagens ägg!


 Det här är en lycka alla morgnar! Lilla Bodil hönan väntar på att Molly åsnan lämnar sin box, sen går hon dit och värper ett ägg. Samma rutin varenda morgon. Bodil har format ett litet fågelbo i ett hörn där hon värper. Fågelboet är ett  konstverk i sig. Så perfekt runt. Tyvärr kommer det inte fram så bra på bilden.


Det är en viss känsla att gå och plocka ett ägg som är aningen varmt då man tar det. Det är garanterat färskt och garanterat närproducerat! Den känslan borde alla människor få känna! Jag tycker att vartenda människa som bara kan, borde ha åtminstone en höna! Det är inga krävande eller kräsna djur. Dessutom är ägg en mycket nyttig föda. Om alla människor hade en eller några hönor skulle vi inte behöva enorma "äggfabriker" heller. För det är ingen bra plats för hönor! De behöver röra på sig och få sprätta runt i buskar och rabatter, då mår de bra.


Om alla som vill äta ägg skulle skaffa egen höna skulle både hönsen och människorna blir lyckligare!  Dessutom blir det inga avfall efter som äggskalen ges tillbaka till hönsen efter att det har torkats.   



Dateringen får man sköta själv

Inga kommentarer: