fredag 5 september 2014

Man tager vad man haver...

Västra sidan


Nu har Lillstugan Villa Hyacints västra gavelfönster påbörjats. Karmen är delvis byggd av en fönsterkarm som har hört till ett annat hus. Karmen har stått i vårt vedlider så länge vi har bott här. Kanske den har hört till vårt bostadshus tidigare. Karmen sågades av en aning och lappades ihop på nytt. Sedan passade de nedre parfönstren bra in. Ovanpå den byggde Peik ytterligare en del. Den del som det övre fönstret ligger i. Den är gjord av en dörrkarm. Så här har verkligen pusslas och pysslas, men nu är en fungerande karm på plats!


Gamla beslag avslöjar att det här egentligen är en dörrkarm. Värt att sparas som dokumentation för kommande generationer.


Om man inte är rik då måste man vara kreativ, det är lite av mitt motto. Faktum är att det stämmer också. Fönsterkarmen är ett hop plock som kanske verkar aningen konstigt, men faktum är att gammalt karm virke är av mycket god kvalite! Väl värt att använda till annat en kaffeved. Så det känns faktiskt riktigt kvalitativt detta potpurri. 


Fönsterkarm nertill och dörrkarm upptill


Då karmen var på plats var det att klura ut hur vi ska få några fönster hit. Det fanns ett reserv innerfönster som skall vara upptill. Det ska nu formas om till ett ytterfönster genom att det ska få en dropplist. Nertill har vi två nytillverkade fönster. De hade blivit överlopps då vi kunde rädda två av originalfönstren på östra sidan. De skall målas en tredje gång, sedan är de klara att plockas på plats. Så det finns hopp!


Snart har Villa Hyacint även ett "öga" mot väster
Dekorationer och pynt skapas av Calle (till vänster) och Peik

Inga kommentarer: