lördag 18 oktober 2014

Stallet målas om!

Varm lyster och mycket ljusare kommer det att bli


Stallet är under om målning. Självklart målas det med Grön jord, färgen made by me. Jag använder här pigmentet utblandat i vatten och som ni kan se så täcker den faktiskt rätt bra. Nu är stallet till hälften rött och till hälften grönt, men så småningom så ändrar det.


Lite rött och lite grönt


Det är fantastiskt bra att ha uthus att experimentera i. Det är ju lite pirrigt att måla inne i bostadshuset  med sådant som man inte riktigt vet hur resultatet blir. I ett stall eller andra uthus där emot så är det inte så farligt fast det inte lyckas riktigt till 100%.


Målad stockvägg med lerklining mellan stockarna


 Stallet har varit målat med rödmylla tidigare, det är en vacker färg men starka färger tröttnar i varje fall jag väldigt snabbt på. Orsaken till att stallet tidigare är målat med en sådan färg är att det är färg som blivit över från andra måleriprojekt.  Rödmyllan är vacker utomhus. Där varierar utseende på den med årstiderna också. Så tröttna på den hinner man inte på samma vis, men inomhus? Nää det blir väldigt mörkt så kan inte rekommenderas. Nu är det Grön Jord som gäller för hela slanten. Ja för en rejält billig slant! 

Inga kommentarer: