lördag 9 augusti 2014

Ett potpurri av bilder på Villa Hyacint

Villa Hyacint under arbete
Projekt lillstugan eller Villa Hyacint framskrider sakta men säkert. Vi har för tillfället brist på byggnadsmaterial. På framsidan, se bilden har vi inritat på ritningen ett fönster. Ett sådant fönster har vi inte. På kortsidan har huset ursprungligen haft ett fönster som vid något skedde plockats bort och bommats igen.Se bilden nedanför.  Det är lätt att förstå varför fönstret har bommats igen.

 Den här sidan av huset har varit utåt mot en rätt så hårt trafikerad gata. Dessutom har huset stått väldigt nära vägen så det måste ha varit störande med ett fönster här. Tyvärr är fönstret inte sparat. Vi har inte råd att låta en snickare tillverka bågar och karmar till två fönster så det gäller att hitta alternativ...Kreativitet är vad som nu behövs...tänker...å tänker...



Lite målat här och lite målat där. Här saknas ett fönster

Villa Hyacint är byggt på berget. Sockeln på ena sidan är 30 centimeter hög och på andra sidan cirka 1 och en halv meter hög. Så det är lite variation. Vi har inte grävt, eller på annat sätt bearbetat marken som huset står på. Vi tror att det inte är nödvändigt. det borde ju inte finnas någon tjäle som kan ställa till det. Stadigare grund för ett hus än berget finns väl inte tänker vi och började bygga. Hittills har ingen ting rört på sig.




Fönsterdekorationerna är tillverkade efter originalen. Modellen för hur de har sett ut har vi plockat genom att  noggrant studerat fotografier. Ytter bågarna är under bearbetning


Förr byggde man oftast högt upp, på berget, på en kulle eller annan hög plats. Kanske är det det en delorsak att många gamla hus överlevt så länge? Då hade man nog inga större problem med källare som svämmades över vid första bästa regnskur. Hur det än är så måste jag i varje fall medge att det är en fantastisk känsla att titta ut över åkrarna från Villa Hyacint. Jag tror att vi bygger mitt drömhus, trivs redan fast det saknas både väggar, dörrar och fönster!


Interiören är inte den vackraste..än..



Inga kommentarer: