fredag 29 augusti 2014

Interiören i sovrummet

Sängen med de nya sänggavlarna.


Ja det börjar bli höst det är helt klart för jag trivs plötsligt inne. Det gör jag inte då det är sommar och varmt, då är jag ute till senaste kvällen. Nu har jag och våra två barn dragit på oss en rejäl influensa dessutom så orken är inte så stor. Lite har jag ändå möblerat och pysslat .Jag har i dag plockat in några gamla säng gavlar som länge legat på stalls vinden och skräpat. Den ena av dem är rysligt rostig. Jag har inge emot rost i sig och den kunde gärna få vara så,  problemet är bara att den andra är lysande vit. Så jag får väl hitta på någonting för att få dem att se likadana ut..


Spetsar, blommor och roliga kläder.


Jag gillar gamla spetsdukar, gamla plåtburkar, trasmattor och annat "tantigt". Som ni kan se på bilden ovan är pelargoner absoluta favoritblomman! Så igen en tantvarning.  Jag låter gärna  några vackra kläder hänga lite slarvigt över någon stolkant, eller som på bilden ovan i en blomställning.  Det tycker jag ser hemtrevligt och mysigt ut. Varför gömma vackra kläder i skåp och lådor?


Mammas hörna


Jag har unnat mig ett eget toalettbord i sovrummet, se bilden ovan. Toalettbordet är egentligen en gammal byrå med en pigtittare på. Jag tröttnade på att tävla om plats på hyllorna(som inte är många)  i wc.n. Där är barnens tandborstar och gubben "rakgrejer". Vi moderna kvinnor behöver vårt eget pysselhörn där man i lugn och ro får laga sig fin, det är jag helt övertygad om!  Lite vardagslyx som man gott och väl kan unna sig.

Nu är jag ju inte den som speciellt ofta står där och orkar bry  mig så mycket om hur jag ser ut, i varje fall inte då jag enbart är hemma. Då jag ska på jobb eller annars ska "ut bland folk" fixar jag till mig en aning.

   
Vackra tyger kan man inte ha för många av.


Toalettbord har gamla anor. På 1700-talet var det vanligt för fina damer att de hade ett toalettbord med allehanda borstar och puderdosor. Ofta var det överklätt med vackra tyger och spetsar.  Det är väl lite de tankarna som har inspirerat mig till att fixa till en egen variant av toalettbord. Det är inte kanske lika utsmyckat och drillat men helt okej i sin anspråkslöshet.


Toalettbord a la Karina!

1 kommentar:

Solveig Eriksson sa...

Otroligt snyggt! Du lever med god smak och personlig stil!